Karamelovo banánový nepečený koláč

Vůně karamelu je jako stvořená do období podzimního mlsání. Naši nepečenou variantu koláče s banány a karamelem si určitě oblíbíte! Pojďte si ji s námi a našimi Clubkami Sedita Rodinné vyzkoušet.

Co potřebujeme:

  • 2 balení Sedita Rodinné Club - 1 máslové a 1 karamelové (pokud chcete méně sladkou verzi, použijte jen Club máslové)
  • 250 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • Plechovku plnotučného kondenzovaného mléka (cca 400 ml)
  • 1 lžičku vanilkového extraktu, vanilkového cukru nebo vanilkového lusku
  • 4 zralé banány
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 100 g 70% hořké čokolády

Postup:

Základ:

Boky dortové formy (cca 28 cm v průměru) nastříkejte olejem na pečení, nebo vytřete máslem. Sušenky rozdrťte  na menší kousky, případně úplně najemno. Na nepřilnavé pánvi na mírném ohni rozpusťte 125 g másla, přidejte sušenky a míchejte do úplného spojení. Vložte do formy a poctivě zarovnejte. Nechte 15 minut chladit. 

Náplň:

Na pánvi rozehřejte 125 g másla s cukrem a míchejte, dokud se směs zcela nespojí. Přidejte kondenzované mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne a nedostane tmavě zlatou barvu karamelu. Pozor na přichycení směsi ke dnu. Přidejte vanilku a nalijte do formy. Dejte vychladit do lednice, ideálně na 24 hodin. Nakrájejte si oloupané banány na plátky a klaďte na ztuhlý základ, přidejte na ně ušlehanou smetanu a zarovnejte do hladka. Poté odstraňte okraje formy, přendejte na servírovací talíř a dozdobte tekutou čokoládou. 

Dobrou chuť!

 


Napsat komentář