Náš nejoblíbenější je nadýchaný cheesecake. Tajnou přísadou jsou kromě Rodinných Věnečků i vlastnoručně sesbírané jahody.
Postup:
- Na korpus rozdrobte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem.
- Vytvořte hmotu, kterou vtlačíte do dortové formy vyložené pečicím papírem.
- Formu odložte do lednice na 30 minut, aby směs ztuhla.
- Mezitím smíchejte jahody a cukr v hrnci a vařte na mírném plameni.
- Jakmile jahody pustí šťávu, zvyšte teplotu a přiveďte k varu.
- Vařte 5 minut, nebo do doby, než jahody změknou.
- Nechte vychladnout a rozmíchejte do pyré.
- Smetanový sýr a zakysanou smetanu rozmíchejte do hladka a přidejte vejce a jahodové pyré.
- Znovu rozmíchejte do hladka a vlijte do formy s korpusem.
- Cheesecake vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte 70 minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla.
- Nechte vychladnout a ozdobte podle vlastní chuti. Poté můžete podávat.