Hruškový koláč z vanilkových Věnečků Rodinné

Hruškový koláč potěší milovníky všeho sladkého i občasné mlsouny. Jeho příprava vyžaduje i s pečením asi 1,5 hodiny a zvládnou jej i úplní začátečníci.

Co potřebujeme:

  • 3 balíčky vanilkových Věnečků Rodinné
  • 150 g másla + na vymazání formy
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanička měkkého tvarohu (tučný)
  • 2 vejce
  • 1 dcl mléka
  • 4 velké hrušky
  • 40 g cukru

Postup:

  1. Rozdrťte sušenky, přilijte k nim rozpuštěné máslo a důkladně ručně zpracujte, aby vznikla drobenka. 
  2. Vymažte tukem koláčovou formu a přeneste do ní drobenku. Prsty ji vyformujte v rovnoměrný korpus. 
  3. Předehřejte troubu na 180°C. 
  4. V mezičase připravte náplň – smíchejte tvaroh, vejce, 1 vanilkový cukr, mléko. 
  5. Oloupané a důkladně vysušené hrušky bez jádra nakrájejte na plátky. 
  6. Na korpus naneste vzniklý krém, následně hrušky a posypte zbylým vanilkovým cukrem. 
  7. Pečte asi 1 hodinu, dokud cukr nezkaramelizuje. 
  8. Nechte vychladnout a můžete podávat.


Napsat komentář