Co potřebujeme:
- 100 g sušenek Rodinné Club máslové
- 100 g sušenek Rodinné Club karamelové
- 100 g másla
- 500 g jemného tvarohu
- 100 g mascarpone
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- čokoládu a ovoce na ozdobu
Postup:
V mixéru rozdrťte sušenky a přesypte je do misky. K sušenkám přidejte změklé máslo a dobře směs promíchejte. Vzniklé těsto přendejte do formy a rukama přitlačte na dno a také po obvodu formy. Nyní hotový korpus odložte do lednice a nechte 15 minut ztuhnout.
Zatímco bude korpus tuhnout, připravte si směs na náplň. V misce vymíchejte tvaroh, mascarpone, cukr a vaječné žloutky. Z bílků si v jiné míse se špetkou soli vyšlehejte nadýchaný sníh, který následně jemně vmíchejte do tvarohové směsi. Nadýchaný krém poté nalijte na již ztuhlý sušenkový korpus.
Formu s korpusem a náplní vložte do trouby předehřáté na 150 stupňů a pečte zhruba 50 minut. Že je cheesecake dobře upečený poznáte tak, že se okraje jemně oddělí od formy. Upečený cheesecake nechte vychladnout a následně ho vložte alespoň na 4 hodiny do lednice. Vychlazený dort nakonec ozdobte rozpuštěnou čokoládou a ovocem dle chuti.
Přejeme dobrou chuť!
V mixéru rozdrťte sušenky a přesypte je do misky. K sušenkám přidejte změklé máslo a dobře směs promíchejte. Vzniklé těsto přendejte do formy a rukama přitlačte na dno a také po obvodu formy. Nyní hotový korpus odložte do lednice a nechte 15 minut ztuhnout.