Jednoduchý dezert za pár korun z ingrediencí, které má doma snad každý, si právem zaslouží místo na vašem talíři.
Co potřebujeme:
- 150 g hladké mouky
- 1 balíček vanilkového nebo skořicového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 200 g hnědého cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 4 ks celých jablek
- 1 balení Sedita Rodinné Club máslové
Postup:
- Na drobenku smíchejte mouku, 100 g cukru, rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo.
- Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostky, zalijte citronovou šťávou a promíchejte se zbylým cukrem.
- Ovoce dejte do pečicí formy s vyšším okrajem a zasypte drobenkou.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 ºC 45 minut.
- Až začne ovoce probublávat a drobenka chytí bronz, nastal čas dezert vytáhnout a začít servírovat.
Tip pro náročné:
Horký koláč dokonale doplní vanilková zmrzlina nebo šlehačka.
Jednoduchý dezert za pár korun z ingrediencí, které má doma snad každý, si právem zaslouží místo na vašem talíři.