Vůně karamelu je jako stvořená do období podzimního mlsání. Naši nepečenou variantu koláče s banány a karamelem si určitě oblíbíte! Pojďte si ji s námi a našimi Clubkami Sedita Rodinné vyzkoušet.
Co potřebujeme:
- 2 balení Sedita Rodinné Club - 1 máslové a 1 karamelové (pokud chcete méně sladkou verzi, použijte jen Club máslové)
- 250 g másla
- 200 g třtinového cukru
- Plechovku plnotučného kondenzovaného mléka (cca 400 ml)
- 1 lžičku vanilkového extraktu, vanilkového cukru nebo vanilkového lusku
- 4 zralé banány
- 400 ml smetany ke šlehání
- 100 g 70% hořké čokolády
Postup:
Základ:
Boky dortové formy (cca 28 cm v průměru) nastříkejte olejem na pečení, nebo vytřete máslem. Sušenky rozdrťte na menší kousky, případně úplně najemno. Na nepřilnavé pánvi na mírném ohni rozpusťte 125 g másla, přidejte sušenky a míchejte do úplného spojení. Vložte do formy a poctivě zarovnejte. Nechte 15 minut chladit.
Náplň:
Na pánvi rozehřejte 125 g másla s cukrem a míchejte, dokud se směs zcela nespojí. Přidejte kondenzované mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne a nedostane tmavě zlatou barvu karamelu. Pozor na přichycení směsi ke dnu. Přidejte vanilku a nalijte do formy. Dejte vychladit do lednice, ideálně na 24 hodin. Nakrájejte si oloupané banány na plátky a klaďte na ztuhlý základ, přidejte na ně ušlehanou smetanu a zarovnejte do hladka. Poté odstraňte okraje formy, přendejte na servírovací talíř a dozdobte tekutou čokoládou.
Dobrou chuť!
Vůně karamelu je jako stvořená do období podzimního mlsání. Naši nepečenou variantu koláče s banány a karamelem si určitě oblíbíte! Pojďte si ji s námi a našimi Clubkami Sedita Rodinné vyzkoušet.