Hruškový koláč potěší milovníky všeho sladkého i občasné mlsouny. Jeho příprava vyžaduje i s pečením asi 1,5 hodiny a zvládnou jej i úplní začátečníci.
Co potřebujeme:
- 3 balíčky vanilkových Věnečků Rodinné
- 150 g másla + na vymazání formy
- 2 vanilkové cukry
- 1 vanička měkkého tvarohu (tučný)
- 2 vejce
- 1 dcl mléka
- 4 velké hrušky
- 40 g cukru
Postup:
- Rozdrťte sušenky, přilijte k nim rozpuštěné máslo a důkladně ručně zpracujte, aby vznikla drobenka.
- Vymažte tukem koláčovou formu a přeneste do ní drobenku. Prsty ji vyformujte v rovnoměrný korpus.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V mezičase připravte náplň – smíchejte tvaroh, vejce, 1 vanilkový cukr, mléko.
- Oloupané a důkladně vysušené hrušky bez jádra nakrájejte na plátky.
- Na korpus naneste vzniklý krém, následně hrušky a posypte zbylým vanilkovým cukrem.
- Pečte asi 1 hodinu, dokud cukr nezkaramelizuje.
- Nechte vychladnout a můžete podávat.
Hruškový koláč potěší milovníky všeho sladkého i občasné mlsouny. Jeho příprava vyžaduje i s pečením asi 1,5 hodiny a zvládnou jej i úplní začátečníci.