Zima ještě nekončí: nejlepší sněžné hry pro děti

Publikované dne 10. února 2022

Máme tu únor, měsíc, který uzavírá zimní tříměsíční nadvládu a předá pomyslné vládnoucí žezlo jaru. To ale neznamená, že bychom si ještě nemohli užít nějaké ty zimní radovánky. A kdo jiný je ocení více, než děti! Máme tu pro vás pár tipů, které zabaví celou rodinu a jako bonus podnítí dětskou fantazii a vykouzlí úsměv na rtu i dospělákům.

Sněhulák tak trochu jinak

Zahrajte si na stavitele. Není sněhulák, jako sněhulák. Jeho výrobu děti odjakživa milovaly. Už to ale nejsou jen tři koule a nos. Co zkusit postavit něco originálnějšího? Nechte děti trochu fantazírovat. Uspořádejte sochařskou soutěž, kde každý z vás bude mít k dispozici jen mrkev, sníh a pár doplňků dle jeho fantazie na dozdobení. Bude to iglů s oranžovou anténou? Nebo nějaký pořádný dravec s dlouhým špičatým zobákem? Náš favorit je jednorožec, kterého zdobí krásný mrkvový roh! Fantazii se zde meze nekladou. Nezapomeňte na teplé rukavice!

Sněžní malíři

Kreslení je pro děti skvělá aktivita, protože podněcuje jejich tvořivost a fantazii. To klasické na papír pastelkami či vodovkami zná každý. Některé děti se dokonce nelimitují ani papírem, takže mnozí rodiče moc dobře znají kresby i na zdech pokojíčků 🙂 Máme tu pro Vás tip, jak udělat z kreslení venkovní aktivitu. Pastelky však nechte doma! Potřebovat budete menší plastové láhve s plastovým víčkem, vodu a potravinářské barvivo (doporučujeme přírodní). Do víček udělejte dírku, lahve naplňte vodou a přidejte do nich různá potravinářská barviva. Pak už stačí ze sněhu vykouzlit malířské plátno a jde se na to! Nebojte, pokud se náhodou nějaká barvička dostane na oblečení, ty vodou ředitelné se dají pěkně vyprat.

Zimní olympiáda

Máte rádi soutěže? Tak se vám tato aktivita bude obzvlášť líbit! Zapojit se mohou jednotlivci i týmy a družstva mohou být i smíšená. Vymyslete si několik disciplín, ve kterých se bude soutěžit. Můžete se přizpůsobit tomu, co máte vy i děti rádi. Menší tipy jsou například skok do sněhu, hod šiškou či sněhovou koulí, válení sudů sněhem na čas a nebo slalom na saních. Tato hra vám krásně zabere celé odpoledne, které strávíte řáděním. Nezapomeňte na přípravu odměn pro výherce, ať se mají děti na co těšit.

Kdo hledá, ten najde!

Připravte si několik předmětů – poklady, které budou děti hledat. Navrhněte si mapu či systém indícií a tyto předměty poschovávejte na předem vytyčené území. Děti samozřejmě nebudou vědět kam. Předmětů by mělo být více, než dětí. Ty pak budou poklady hledat a kdo jich najde nejvíce, vyhrál!

 

Napsat komentář