Čekání na Vánoce: Netradiční adventní kalendář

Publikované dne 20. listopadu 2021

Zkraťte svým blízkým a hlavně dětem čekání na Ježíška netradičním adventním kalendářem. Přinášíme vám inspiraci jak na jeho výrobu tak na obsah jednotlivých „políček“, které se rázem stanou ještě sladším překvapením.

Věnujte zážitek

Jak dlouho trvá sníst malou čokoládku? Sotva půl minuty. Ale vzpomínky na jedinečný zážitek? Ty vydrží věčně! Zamyslete se proto, co by vaše děti rády zažily. Chtějí se podívat do zoo? Do Legolandu? Zhlédnout nový film s oblíbeným hrdinou? Zakusit adrenalin únikové hry? Navštívily letecké muzeum? Kupte jim vstupenky a zabalte jim je jako jeden z dárečků z adventního kalendáře. Pokud se tam nevejdou, můžete jim napsat kratičkou pozvánku na kratochvíli, tu zabalit do ruličky a vložit do krabičky či pytlíčku. Nadšení bude veliké!

Buďte spolu

Říká se, že to nejcennější, co můžeme někomu věnovat, je náš čas. Zabalte proto do adventního kalendáře i kus sebe a svého času. Jak? Naplánujte například společné pečení vánočního cukroví, vyrábění vánočních dekorací nebo vzájemné předčítání pohádek.

Předejte své znalosti a um

Už dlouho za vámi chodí mladší členové rodiny, že by se chtěli naučit něco, co umíte vy? Vyčleňte si k tomu účelu celý jeden den a věnujte jej učení. Do adventního kalendáře můžete vložit například lísteček s textem: „Dnes tě naučím plést ponožky.“ Nebo jezdit na bruslích, vařit svíčkovou, hrát šachy… Jen se zamyslete, co můžete předat dalším generacím.

Nechte lásku projít žaludkem

Přestože se pod jednotlivými čísly nebudou ukrývat čokoládky, dobroty přece nesmí chybět. Připravte pro své milé oblíbená jídla a o jejich podávání je informujte prostřednictvím adventního kalendáře. Stačí jen vzkaz: „V kuchyni na tebe čekají čerstvé lívance!“ nebo „V lednici máš čerstvý cheesecake.“ 

Vyrobte originální adventní kalendář

Abyste nemuseli dlouze pátrat po originálním ztvárnění adventního kalendáře, připravili jsme pro vás návod na jeden rychlý, jednoduchý, ale opravdu efektní.

Budete potřebovat:

  • Obruč – může být plastová, z drátku nebo dřevěná
  • Dekorace na ozdobení obruče – například jehličí, eucalyptus či jinou dekorační zeleň, drobné vánoční ozdoby
  • Nůžky
  • Provázek
  • Děrovačku
  • 24 papírových sáčků
  • Malé dárečky do sáčků

Postup je pak už jednoduchý. Do jednotlivých pytlíčků udělejte dírku, nazdobte je a popište čísly, naplňte je obsahem, zalepte, otvorem protáhněte provázek. Následně nazdobte obruč a navažte na ni sáčky. Obruč můžete zavěsit na zeď či místo vánočního věnce na dveře. Záleží jen na vás, kde vám bude dělat největší radost.

Napsat komentář