Co potřebujeme:
Na citronový krém
- 6 žloutků
- 125 g cukru (½ hrnku)
- 125 g másla
- kůra ze 2 citronů
- 100 ml citronové šťávy
Na italské pusinky
- 150 g cukru
- 50 ml vody
- 6 vaječných bílků
- pytlík sušenek Citronová srdíčka Sedita Rodinné
Postup:
Na krém smíchejte žloutky, cukr, máslo, citronovou kůru a šťávu ve středně velké míse a dejte nad kastrol se sotva vroucí vodou. Neustále šlehejte, dokud citronový krém nezhoustne. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout, každých pár minut zlehka prošlehejte a nechte ideálně přes noc vychladnout.
Na italské pusinky vařte cukr a vodu společně v malém hrnci při vysoké teplotě. Začněte šlehat bílky ve stojanovém mixéru při střední rychlosti, dokud nejsou pěnové. Svařený cukr, sejměte z ohně a velmi pomalu nalijte do vyšlehaných bílků. Jakmile je všechen cukr zpracován, zapněte mixér na vysoký výkon a šlehejte do úplného vychladnutí. Poté nechte na 150 stupňů usušit 20 minut v troubě.
Na dno každé sklenice dejte malé množství drcených citronových srdíček. Přidejte citronový krém do cukrářského sáčku a do každé sklenice dejte malé množství. Postupně přisypte zbytek drcených citronových srdíček a zaplňte krémem.
Na vrch ozdobte sněhovou pusinkou, srdíčky a plátkem citronu.
Nechte vychladnout.
Dobrou chuť!
Na krém smíchejte žloutky, cukr, máslo, citronovou kůru a šťávu ve středně velké míse a dejte nad kastrol se sotva vroucí vodou. Neustále šlehejte, dokud citronový krém nezhoustne. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout, každých pár minut zlehka prošlehejte a nechte ideálně přes noc vychladnout.